Prohledat tento blog

čtvrtek 1. července 2010

Madeleine de Madeleine Perfume (Madeleine Mono)


Krásná a tak intenzivní!
Tímto děkuji JitceV, která mi umožnila tuto vůni vyzkoušet…
Hned od svého začátku vás vůně zaujme, rozvíjí se totiž hned a běží stále dál a dál a představuje se v celé šíři… Prostě má spád ve stylu „Dobrý den, jsem tady, jdeme na to, na co čekat.“
Je to jedna z těch „velkých bílých vůní“ které mám osobně ráda. Je skutečně intenzivní a voní i ze vzdálenosti dobrých 5 cm od nosu.
Kdybych ji měla charakterizovat, řekla bych, že j to bílá vůně s kořeněným či dřevitým podtónem a také podtónem krému.
I když to složení neuvádí, cítím v té vůni něco, co ji od začátku „nadzvedá“. Bílé květy mají tendenci dusit a působit jako bolehlav (tím jest nechvalně známá třeba Pacco Rabanne Pour Elle). Tady ale cítím něco jako… kardamom či badyán co tu vůni jakoby táhne nahoru, aby moc netěžkla (i když i tak je „velce bílá“ až dost).
V závěru pak je cítit ta bílá krémovost, co je u Mahory, Flower od Avonu nebo v Gold od Donna Karan.
Velmi oceňuji zpracování jasmínu v této růži. Zvláště v těch bílých někdy jasmín nepříjemně čpí jako… ten socialistický WC blok, či mýdlo (s tím to mám spojeno já… asi už na celý život).
JitkaV psala, že tato vůně je oblíbenou u Brooke Shields a Nancy Reagan. Tak právě k té Nancy mi jde dokonale! Zcela elegantní a neotřelá bílá vůně, necítila jsem ještě nic podobného, a pokud by Nancy potřebovala vonět celý den, tak tato vůně na to skutečně má. Je krásná po celou dobu, nenašla jsem v ní odpudivý moment, což se mi u bílých vůní vždy stane jakkoliv je miluji.
A ještě vzkaz pro JitkuV: nemáš odvahu ji nosit mezi lidi? Nos! Je to skvost! A jestli nebudeš, tak mi ji ale honem rychle pošli!




SLOŽENÍ
tuberóza, mimóza, marocký narcis, turecká růže, jasmín, heřmánek, oakmoss, květ pomeranče

Žádné komentáře:

Okomentovat