Prohledat tento blog

úterý 24. srpna 2010

Joop! Berlin (Joop!)


Vůně od Joop! dělím na ty, které se mi líbí moc (Joop! Femme) a na ty, které se mi nelíbí ani trochu (Joop! Jette a Joop! Jette By Night) a tak jsem zvědavá, kam zařadím tuto...
Po prvním alkoholovém závanu čekám, jak se bude rozvíjet... v začátku trochu připomíná Brit Red. I když rebarbora není ve složení uvedena, přeci jenom tam nějaký závan cítím. Tento dojem provází lehká vůně trochu přezrálého ovoce. Ovšem čeho se nemohu zbavit od samého začátku v nose je jakási... vůně suché omítky nebo písku, která naštěstí pomine (ale pořád je tam dost dlouho na to, aby si jí člověk všiml).
Přecházíme do středních tónů, kde se tuberóza krásně prolíná s jasmínem a ještě stopami hořkého bergamotu. A pochopitelně ylang-ylang.
Z počátku neurčitého a zmateného dojmu z vůně se rýsuje docela pěkný čichový zážitek... příjemné květy...
Závěr je taky velmi zvláštní... každá ze složek se projevuje poměrně silně, ale přitom vyznívají dohromady harmonicky. Sladce pudrová tonka, suchý cedr... santalový santal (jak voní benzoin netuším). Takže je to druhá vůně od Jopp! která se mi líbí.
Je to taková hřejivá, dobře propracovaná a zajímavá vůně, která ozdobí každou ženu. Děvčátko by ji asi neuneslo. Podobá se také trochu Poeme.




SLOŽENÍ
Hlava: švestka, broskev, karo-karounde, bergamot
Srdce: tuberóza, růže, heliotropin, ylang-ylang
Tělo: santal, cedr, benzoin, tonka

Žádné komentáře:

Okomentovat