Prohledat tento blog

středa 30. května 2012

Aqua Allegoria Tiaré Mimosa (Guerlain)


Léto nám klepe na dveře (co se týče teplot, klepe už od konce března) a tak by to chtělo něco letního... Guerlain tvoří každý rok vůně v řadě Aqua Allegoria, některé více, některé méně povedené. Bývají vesměs svěžejšího typu, ale nepředstavujte si tuctové svěženky. Aqua Allegorie jsou důkazem toho, že svěží vůně se dá udělat kvalitně na tisíc a jeden způsob.

... jako když se v horkém létě napijete vychlazeného studeného čaje s citrónem... není to ovšem vůně čaje, spíš ten svěží pocit. Skutečně je to "tiaré a mimóza"... Vůně květin, svěží a sladká zároveň, zakápnutá lehce citrónem... žlutá, plná, šťavnatá, ale ne omamující. Počátek je skutečně maximálně příjemný.
V další fázi se dostává ke slovu pepř... suchý a jemně drsný dojem trochu kontrastuje se šmrncovním začátkem. Za sebe jsem ráda, že v této fázi vůně dlouho nezůstane.
Přidává se velmi pižmový a lehce vanilkový závěr, ve kterém ještě ucítíte květiny, ale jakoby usínající... Květiny usínají a vy se probouzíte... Jako letní láska a vůně sluncem opáleného těla se směsí krému na opalování.

Je příjemná, nápaditá, poměrně dlouho držící a rozvíjející se.


SLOŽENÍ
tiaré, mimóza, citronová kůra, červený pepř, pižmo, vanilka




Žádné komentáře:

Okomentovat