Prohledat tento blog

sobota 2. června 2012

Bois d'Orange (Roger & Gallet)


Podtitul: Maximální vyváženost

Vůně je inspirována zahradou v Andalusii, jejíž atmosféru můžete částečně nasát i z propagačního videa.

Andalusie se nachází na jihu Španělska u Středozemního moře a už od starověku se na jejím území mísily kultury. Největší vliv měly pak kultura evropská a arabská. Ty se zde po staletí potkávaly a formovaly tak celé území. No a pomeranče, to je prostě dominanta Andalusie.

Svěží citrusy... vyvážené, ne umělé, ne moc kyselé, ne moc sladké... přírodní... Jako mandarinka utržená ze stromu, jako lístek verbeny pod nosem. Je to ale jen pár okamžiků, protože pak nastupuje pomerančový květ, a troufám si tvrdit, že jeden z těch nejdokonalejších... Není drsný jako Pur Désir de Fleur d'Oranger (Yves Rocher) ani příliš květinový jako v Live in Love (Oscar de la Renta). Opět je to ta vyváženost a čistá příroda... v dokonalé a neřvavé podobě.
Ke slovu přicházejí dřeva. Někdy přílišná suchost cedru je zde vyvažována ambrou, stejně tak jako cedr vyvažuje někdy přílišnou ulepenost a sladkost ambry. A tak se vzájemně laskají a obrušují se... nad tím vším se vznáší jemný tón růžového dřeva.

Je to vlastně vůně dost intimní, nebo spíš osobní... Voníte s ní, je to "vaše" a jestli to zaujme okolí je vám jedno, protože vám je v ní dobře. A ona zaujme... Není to prvoplánové, nesnaží se to upoutat na první nádech, ale citlivějšímu nosu to bude vrtat hlavou. Stane se vaší součástí...

Je to horká země, pomerančové dřevo, teplý vzduch a vítr od oceánu, léto, svoboda a intimnost.


SLOŽENÍ
Hlava: mandarinka, bazalka, citronová verbena
Srdce: africký pomerančový květ, neroli
Tělo: ambra, brazilské růžové dřevo, virginský cedr



Žádné komentáře:

Okomentovat