Prohledat tento blog

středa 25. července 2012

Lalique Pour Homme Faune (Lalique)

Flakónek s rytinou hlavy... už jsme je tu měly dva a tak jsem se snažila, abych se dostala i ke třetímu. Ať je rodinka kompletní...

Docela průměrný začátek... opět bergamot (dám nevím co za vůni, která začíná jinak!), trochu koriandru a levandule... Sladkost z počátku... Nemám ráda vůně s levandulí, které jdou do sladka, to prostě není "ono".
Tak a tady bych mohla přestat, protože střed vůně, jako by neexistoval. Po svěžejším začátku už je vůně jen sladká... santal, vanilka, ambra, lehce cedru, ale opravdu jen velmi lehce.

To je tedy opravdu zklamání... Jsou značky, od kterých bych to čekala, nicméně od Lalique čekám trochu úrovně a to Faun prostě není. Je to typická vůně "pro dav", překrásně zabalená, což je fajn, ale je to taky to jediné na ní. Představa, že by tímhle voněl muž mě docela děsí (a to si chtěl pořídit Fauna do sbírky "hlavičkových flakónů" od Lalique). V mém nose je nepříjemná... nebo možná "líbivá", ale... "líbivé vůně" jsem sice ochotna tolerovat do určité míry u dámských vůní, ale u pánských ne. "Líbivý" muž pro mě není prostě muž.


SLOŽENÍ
Hlava: bergamot, mandarinka, levandule, koriandr
Srdce: pepř, anýz, pelargónie
Tělo: cedr, santal, ambra, vanilka

NÁVRHÁŘ
Philippe Romano (především vůně pro Escadu, dále např. FlowerParty, Lalique Pour Homme Le Faune, Eau de The Vert Roger & Gallet, Le Roy Soleil)

Žádné komentáře:

Okomentovat