Prohledat tento blog

sobota 14. července 2012

Lalique Pour Homme (Lalique)

Po dlouhé době tu mám pánskou vůni. Mám ráda vůně Lalique, většina jich je příjemných a pak... ty krásné flakóny. Manžel rád používá Lalique Pour Homme Equus s koněm na flakónu. Tady jsem si myslela, že je na flakónu orel, ale on je to lev.

Taková trochu "pitralonní" vůně z počátku... výrazný začátek, evokující trochu doby minulé... vůně pak ale nabírá značně travnatý tón, zelená, svěží, podupaná tráva. Trochu bergamotu, lehce bylinný nádech.
Z trávy počíná vystupovat trochu kosatec, tady už přestává šťavnatost začátku a vůně pokračuje v suchých tónech. Řekla bych, že i ta zmíněná konvalinka je tam maličko cítit, ale spíše v podobě suchého mýdla s vůní konvalinek a... jak říkám... jen malinko.
Dalo by se možná čekat, že to bude všechno, co vůně předvede, ale omyl... Jako by nabrala druhý dech, rozvoní se intenzivně pačuli a santal a vůně dostává smyslný spodní tón. Mísí se tu lehká hořkost počátku s poměrně teplým závěrem vůně. Vybaví se mi zde trochu pánský Vetiver od Guerlaina, protože v úplném závěru zvítězí spíš ta hořkost (pochopitelně na mé kůži, co z vůní udělá pánská, to nechám na vás).

Není to rozhodně vůně pro začátečníka, není líbivá v z dnešního pohledu moderní. O to více ji hodnotím pozitivně, jako velmi dobře provedenou, kvalitní a osobitou.

SLOŽENÍ
Hlava: rozmarýna, levandule, mandarinka, bergamot, pomelo
Srdce: iris, jasmín, konvalinka, cedr
Tělo: santal, ambra, pačuli, vanilka, oak

NÁVRHÁŘ
Maurice Roucel (např. vůně pro Bond No. 9, DKNY Be Delicious, Envy, L'Instant, 24 Faubourg by Hermes, Insolence, Splash Orange, L de Lolita Lempicka, Tocade)

Žádné komentáře:

Okomentovat