Prohledat tento blog

středa 30. října 2013

Unforgettable (Christina Aguilera)


Christina Aguilera nabízí, že budete v nové vůni jednoduše... nezapomenutelná...


Nakolik se jí to podaří?


Oficiální popis slibuje orientálně - květinovou vůni pro ženu, která chce zanechat prostě nezapomenutelný dojem. Složení není překombinované, za sebe se obávám kombinace ovoce, jasmínu a patrně velmi sladkého základu. Flakón jde v duchu předchozích vůní značky, tento je černý s bílou (nakreslenou) krajkou a černou látkovou růžičkou kolem hrdla (na tomto obrázku není).

Tonka v tmavém hávu... hned z počátku na vás udeří s veškerou svou plností. Cítím tam snad i trochu lékořice. Velmi výrazná, přímočará a velmi povedená tonka. Nečekejte nějaký "zdvořilostní úvod" v podobě unylého ovocného začátku. S Unforgettable naskočíte do rozjetého vlaku, který řítí plnou rychlostí (tonky). Ovoce jen velmi nepatrně dokresluje prvotní dojem. Granátové jablko asi zůstalo na perónu a veze se jen švestka, rychlostí vlaku spíše ve formě povidel. Je tam ale opravdu je malinko, možná že ji ani neucítíte.
Střední část vůně je mírnější než počátek (možná si ale nos jen zvykl), jasmín malinko zchladí rozpálenou tonku, zchladí ji a trochu odlehčí, nadzvedne.
Vlak dojíždí do cílové stanice... vůně s obrovským startem dojde do konce a vy jakoby vplujete do jemně se vlnícího moře tonky a sladkých tónů (za sebe bych řekla, že i doplněných o pačuli).

Bravo Christino! Nečekala bych, že tohle zvolám nad tvou vůní, ale v téhle není ani stopa po "drogérkovosti". Je přirovnávána ke Coco Noir od Chanelu a za sebe vidím i podobnost s Black Orchid od Toma Forda. Za příznivou cenu dostanete povedenou vůni.
Je to vůně výrazná sama o sobě, proto je nutné ji aplikovat velmi opatrně, větší množství by mohlo být nebezpečné pro vás (... neb by jste působila řvavě) i pro okolí (... mohlo by se udusit). Výdrž má velmi dobrou, ucítíte ji i za tři hodiny po nanesení.



SLOŽENÍ
Hlava: švestka, granátové jablko
Srdce: turecká růže, jasmín
Tělo: kašmír, vanilka, tonka

1 komentář:

  1. Já jsem téhle vůni musela dát čas. Nejprve jsem si nebyla tím začátkem, který skutečně udeřil plnou silou moc jistá, ale když jsem jí zkusila po druhé, tak bylo rozhodnuto. Je skvělá a ten základ je fámózní. Vůni vanilky miluji a tady se rozvoní opravdu povedeně. S Christiny prvotinou je tenhle parfém můj favorit! Jinak moc pěkná recenze

    OdpovědětVymazat