Prohledat tento blog

pondělí 8. srpna 2016

Gentleman (Givenchy)


Recenzování pánských vůní je pro mě citlivá záležitost. Celkem pochopitelně, protože mám v podstatě všechny pánské vůně spojené s mým manželem. Ani tato není výjimkou.

Nejprve upozornění: neplést tuto vůni s vůní Only Gentleman, jejíž tváří je můj oblíbený Simon Baker (známý ze seriálu Mentalista).
Tahle vůně je z roku 1974. Only Gentleman použil v podstatě i totožnou reklamu, ale vůně jsou to odlišné. Zatímco Only je ušitá na míru dnešním nosům, původní Gentleman má prostě "grády".

Je to "stará, dobrá" vůně se stopami větvičníku. Gentlemani se nejen chovali jinak než většina dnešních mužů, ale i jinak voněli :-).
Trpký a svěží bergamot, dřevitější začátek který je pokapán kapkami medu. Dřevitě drsný počátek je zjemněn medem a růžemi. Je to vlastně na pánskou vůni poměrně sladký začátek.
Následně se vůně rozvine s celou svou zemitostí a živočišností; pačuli, co chcete. Hodně pačuli, trochu nadnesené cedrem. Ovšem na ženské kůži se to nerozvine zdaleka tak jako na mužské.

Vůně má excelentní výdrž a stále se rozvíjí. Těžko ji vlastně přiblížit. Hledala jsem nějaký obrázek gentlemana, ale prostě "dnešní" pojetí to nevystihuje. Zkuste si najít obrázek českého herce černobílých filmů Raoula Schránila. Myslím, že on by jí klidně mohl nosit.


SLOŽENÍ
Hlava: bergamot, citron, růže, med
Srdce: pačuli, jasmín, cedr, kosatec
Tělo: ambra, vetiver, pačuli, kůže


NÁVRHÁŘ
Paul Leger (Anais Anais)






Žádné komentáře:

Okomentovat