Prohledat tento blog

úterý 3. srpna 2010

Calyx (Prescriptives)


Calyx je dalším dílem mé oblíbené Sophie Grojsman. Její vůně jsou vždy originální a velmi ženské. O to více jsem byla zvědavá na tuto vůni, zelenou vůni, ukrytou ve flakónu, který připomíná Ô de Lancôme.
Že by taky svěženka od Sophie?
Óóó... začátek je něco mezi hořkostí grapefruit a sladkostí manga... sem tam probleskne, ale skutečně jen malinko, mýdlo. Po větvičníku zatím ani stopy.... ale on tam je, jen se projeví později než hned v začátku, ve svém typickém závanu. Objeví se, aby pak zmizel...
Frézie a měsíček jsou květy, které nejvíce cítím po svěže šťavnatém začátku... sem tam probleskne vůně lilie, ale jemně a vzdáleně. Skutečně je to bílá, čistě bílá lilie.
Vůně se jemně a něžně houpe ke konci, kde je cítit kosatec a vetiver... závěr je krémově dřevitý.
Byť je to vůně v mnohém odlišná od "ženských" vůní Sophia Grojsman a to především svou jemností, je to vůně poctivě udělaná a s dobrou výdrží. Asi s ní neoslníte muže svých snů, ale rozhodně může být příjemnou společnicí do kanceláře, kde nebude rušit, ale přeci jen zaujme.




SLOŽENÍ
Hlava: grapefruit, mandarinka, plod mučenky, mango, papája, guava
Srdce: frézie, konvalinka, neroli, růže, lilie, jasmín, měsíček
Tělo: větvičník, kosatec, santal, vetiver

NÁVRHÁŘ
Sophia Grojsman (např. Nude, Bvlgari Pour Femme, Lalique, Eternity, White Linen, Vanderbilt, Tentations, Tresor, Paris, Yvresse, White Diamonds, Parisienne, Spellbound)

Žádné komentáře:

Okomentovat