Prohledat tento blog

úterý 3. srpna 2010

White Diamonds (Elizabeth Taylor)


Tvorbě Sophia Grojsman budu věrná i dnešní den. Vůni, kterou vytvořila pro Elizabeth Taylor je přesně jako... obě dámy. Dokonalé spojení ženskosti, velké, opulentní ženskosti v kožichu a zlatě. Ještě ne však nevkusně, ale vkusně a hlavně VELCE.
Tu velikost vůně však dostaneme naservírovánu pozvolna. V začátku aldehydy, jemné aldehydy a květiny... kytice nařezaných květin, vkusně a rafinovaně naaranžovaných ve skleněné váze.
Luxusní hotel a květiny ve váze, dáma na pohovce s vrýzanými šperky. Tuberóza, hodně růže a hodně ambry... santal.
Vůně doslova napěchovaná různými složkami... dáma si dává dezert, sladký desert s kořením. Hřejivá a sladká ambra.
Závěr patří k tomu krásnějšímu a zajímavějšímu, co jsem kdy cítila. Jakkoli se složení odkazuje na větvičník, necítím tento skoro vůbec, naproti tomu cítím koření a tu ambrovou, kapající sladkost.
Orient Express... dálky... cestování.... Afrika... luxus. Ta vůně vypráví příběh, krásné, bohaté, vkusné, smyslné ženy... Ó jé...
Tuto vůni ne e do kanceláře mezi slepičí kolegyně. Jo kdybyste byla ředitelka, seděla sama a uměřeně aplikovala... pak by vaše kancelář měla kouzlo. Jinak podle libosti je to vůně do postele (na spaní však ne) či do společnosti.

A mimochodem, víte, kdo tento parfém používá? V seriálu Dva a půl chlapa jejich hospodyně Berta :-).



SLOŽENÍ
Hlava: živá amazonská lilie, italské neroli, aldehydy
Srdce: egyptská tuberóza, živá narciska, turecká růže, živý jasmín, italský kosatec
Tělo: ambra, větvičník, pačuli, živé santalové dřevo

NÁVRHÁŘ
Sophia Grojsman (např. Nude, Calyx, Bvlgari Pour Femme, Lalique, Eternity, White Linen, Vanderbilt, Tentations, Tresor, Paris, Yvresse, Parisienne, Spellbound)

Žádné komentáře:

Okomentovat