Prohledat tento blog

pátek 27. srpna 2010

Réverie (Gloria Vanderbilt)


Mno... kdo by to byl řekl, že vůni pro poměrně neznámou, resp. nezprofanovanou značku dělali takoví dva významní návrháři. Jakkoli mi flakón připomíná Lanvin Eclat, tak se zkoušky bojím o trochu méně, když vidím, kdo za vůní stojí.
Začátek je svěží, ale bergamot není ostrý a ovoce není řvavé, naopak, pěkně spojené a vyvážené. Z uvedených slože snad dominuje ananas, který je příjemný, zralý tak akorát (a ne z plechovky).
Vůně se pomalu přehoupne ke květinovému středu a v něm si tedy lebedím, protože kombinace květin se skořicí je skutečně zajímavá a neotřelá... trochu mi připomíná Iris Noir od Yves Rocher, ale jen tím, že je iris trochu sladší.
A jsme u třetí fáze, která je taky docela jiná, než fáze předchozí a taky hezká. Cedr a tonka s tak nějak mezi sebou bijí a tak se chvíli vůně jakoby nemůže rozhodnout, zda bude cedrově svá a nebo svá ala tonka. Nakonec tonka zvítězí (za bohaté podpory vanilky a spíš symbolické podpory santalu). Závěr vůně je sladký... poměrně výrazně.
Rozhodně to je vůně propracovaná, jiná a svá v každé své fázi. Stojí za vyzkoušení a rozhodně není tuctová... jakkoli by snad mohla klamat tělem.




SLOŽENÍ
Hlava: bergamot, mandarinka, broskev, ananas
Srdce: iris, jasmín, skořice, orchidej
Tělo: santal, cedr, tonka, vanilka

NÁVRHÁŘI
*Christine Nagel (např. Rose Absolue, Versace Woman, Angel Garden Of Stars - Le Lys, Narciso Rodriguez For Her, Si Lolita, Hypnose Senses, In Black, Eau Torride, Theorema, Miss Dior Cherie, Madness, Delices de Cartier, Eau de Cartier)
*Francis Kurkdjian (např. Apparition, Acqua di Parma Iris Nobile, Green Tea, Fragile, Gaultier 2, Le Male, In White, Promesse de l`Aube, Rumeur, Purplelight, Narciso Rodriguez For Her, Les Saisons Automne, Eau de Fleur de Prunier)

Žádné komentáře:

Okomentovat