Prohledat tento blog

pátek 13. srpna 2010

Summer by Kenzo (Kenzo)


Když jsem poprvé (cca před 3 roky) zkoušela tuto letní vůni, ukrytou ve žlutém skleněném lístku, vrylo se mi to do paměti velmi silně. Něco tak odporného jsem necítila do té doby nic. Žluklé mýdlo... nešlo si však nevšimnout, že mnoho lidí na Arome tuto vůni popisuje zcela jinak :o).
Inu, podívejme se na složení... vypadá to na svěžejší vůní, snad zjemněnou mlékem na příjemném základu.
Inu... do toho... zkusím tedy tuto vůni podruhé.
Jistá mýdlovost tam tedy skutečně je...zajímavá vůně... snad až hořký začátek (bergamot, citron) byl opravdu velmi hořký, až mi trnuly zuby jako po trnkách. Potom ale krásně začaly rozvíjet fialka a mimóza s avizovaným mandlovým mlékem. Kdyby vůně zůstala v této fázi od začátku až do konce, brala bych ji hned. Jenomže během celé zkoušky se střídavě objevovalo a mizelo cosi, co dost dobře neumím popsat... takové divné to bylo... že by ten styrax? Nevím, co to je, takže by to mohlo být ono :o). Vůně se vždycky, když už jsem si říkala, že to je "hnus fialovej" umoudřila a jela ve vyznačených kolejích... závěr byl příjemně cedrovo-pižmový.
Těžko tuto vůni shrnout a popsat... některé momenty vůně jsou opravdu krásné, ale vůně je taky jako nezbedná koza - skáče tu tam, tu sem a některé polohy té vůně jsou skoro nesnesitelné. Mýdlovost tam cítím taky. Myslím, že ji ještě jednou vyzkouším... je zajímavá.




SLOŽENÍ
Hlava: bergamot, citron
Srdce: mimóza, fialka, mandlové mléko
Tělo: pižmo, ambra, cedr, styrax

NÁVRHÁŘ
Alberto Morillas (např. Mademoiselle RicciMugler Cologne, BVL, řada Omnia, Belle d`OpiumByzance, Les Saisons: HiverTruth, Le Baiser Du Dragon, Acqua di Gio, L'Eau d'Issey Florale, Flower by Kenzo,  Versace Pour Homme, Bright Crystal, Sensi)

1 komentář:

  1. To je vtipná recenze :D Pobavila jsi mě tou "nezbednou kozou" :D

    Já mám od Kenza tu vůni Flower (za fajn cenu odsud: https://www.brasty.cz/kenzo-flower-by-kenzo-parfemovana-voda-pro-zeny-100-ml-1) a tu miluju :)

    OdpovědětVymazat