Prohledat tento blog

pondělí 27. prosince 2010

L'Interdit 2002 (Givenchy)


Původní verze vůně vznikla v roce 1957 jako osobní parfém pro oduševnělou Audrey Hepburn. V této verzi dominovaly, jak již rok vzniku napovídá, aldehydy a květiny. Ke svému jménu přišla vůně v momentě, když Hubert de Givenchy vyjádřil svou vůli, aby se tento parfém dál rozšířil mezi běžné zákazníky. Audrey Hepburn mu odpověděla: Mais, je vous l'interdis… (Ale já to zakazuji…). V roce 2003 došlo (jak si moderní doba zřejmě žádá) k reformulaci. Lituji, že neznám původní verzi, protože už podle složení to musela být pohádka.

K vůni samé… návštěva květinářství v pastelových barvách, kde jsou křišťálové vázy plné bílých růží a jasmínu… Vůně se tváří prostě bílo-křišťálově, snad i trochu chladně, ale to je jen začátek. Jemné květy na začátku a pak přijde hořkost bergamotu a zelenost lístků, ačkoliv kvítky stále vykukují. V závěru se dokonale snoubí ambra a vetiverem. Já na ambru moc nejsem, dusí mě, ale s vetiverem – dokonalá kombinace a z obou to nejlepší.

L'Interdit je jako žena… snad na začátek jemná a pro jistotu odměřená, ale v základě hřejivá a vyvážená. L'Interdit je vybroušený diamant.





SLOŽENÍ
Hlava: bergamot, zelené listy
Srdce: růže, jasmín, bílá broskev
Tělo: ambra, vetiver

NÁVRHÁŘ
Hubert de Givenchy

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY
Spring Flower



Žádné komentáře:

Okomentovat