Prohledat tento blog

sobota 26. února 2011

Soir de Paris (Bourjois)

Neprávem opomíjená vůně se může právem řadit mezi špičkovou klasiku. Vždyť byla moderní v době, kdy Evropa šílela pro No. 5 či L'Heure Bleue. Stačí se pak podívat na návrháře nové i moderní verze. Tahle vůně skutečně do klasiky patří a rozhodně nemá zadní místo.

Jasmín a ylang-ylang... jemnost i svůdnost a opojnost ženy... Vůně je jemně mýdlová... cítím kosatec, ten chladný větřík, který ovane horké tělo jako večerní větřík. Fialka, jemná fialka která vás postupně dovede k hřejivému závěru s vanilkou, které ale není mnoho. Nejsou tam oddělené nebo samostatně stojící prvky, všechny se vzájemně prolínají.

Člověk by řekl, že na ní vlastně nic není, ale... nezapomene na ni, když ji budete zkoušet. Je to vůně elegantní, distingovaná, vyvážená, dostatečně ženská a především nezprofanovaná. S mýdlovými tóny a stále přítomným irisem je... Jednoduše krásná.




SLOŽENÍ
bergamot, jasmín, ylang-ylang z Komorských ostrovů, turecká růže, fialka, kosatec, broskev, cedr, vanilka

NÁVRHÁŘI
Původní verze
Ernest Beaux (např. Kobako, Bois des Iles, Chanel N°22, Chanel N°5, Gardenia)

Nová verze
*Francois Demachy (Palazzo, Hypnotic Poison Eau Sensuelle, Escale a Portofino, Midnight Poison, Miss Dior)
*Jacques Polge (např. Allure Sensuelle, Allure, Chance, Chance Eau Fraiche, Chance Eau Tendre, Chanel N°5 Eau Premiere, Coco, Coco Mademoiselle, Cristalle Eau Verte, 28 La Pausa, 31 Rue Cambon, Beige, Bel Respiro, Coromandel, No 18, Sycomore, Diva)

Žádné komentáře:

Okomentovat