Prohledat tento blog

úterý 20. prosince 2011

Délices de Cartier Eau de Parfum (Cartier)

A máme tu koncentrovanější (aspoň podle jména) podobu. Trochu mi trvalo, než jsem se zorientovala, jaký flakón k této vůni patří… Rozdíl je skutečně nepatrný. Složení se zdá být zajímavější, než u Délices de Cartier.

Hned se mi vybavila In Black (Jesus Del Pozo). Hutné, temně ovocné, tmavočervené… barva zralých višní. Přes veškerou sytost a sladkost to není dusivé (bergamot a pepř dělají své). Následují květiny a barva se trochu zesvětluje… přechod k jemnější fázi. Jemná fialka a bílé květy. Tady to není drcený a suchý jasmín, ale prostě jen kytky, které jsou taky poměrně rychle ty tam.
Vůně hodně rychle ztrácí intenzitu a skoro se podivuji, že je to EDP. Ambra tady není tak povedená jako v Délices de Cartier a řekla bych, že jádro vůně působí nesourodě. Santal ve spojení s ovocnými tóny opět trochu evokuje drogérkové vůně lepých div. Jak by se mohl závěr rozehrát do krásy, tak ani nezavoní, nic nepředvede a je fuč.

Po prvotním příjemném překvapení přišlo vlastně už jen zklamání…
Kterou bych si vybrala, kdybych musela? Sama se divím, ale spíš Délices de Cartier. Protože ovocná fáze prostě jednou přejde a závěr voní dlouho a příjemně. Co s vůní, která pěkně startuje, ale pak už jen nudí?
Ideální variantou by pochopitelně byl mix mezi oběma; počátek Délices de Cartier Eau de Parfum a konec z Délices de Cartier.

Naštěstí si ale nemusím vybírat ani jednu a tak si ani jednu nepořídím.


SLOŽENÍ
ledová třešeň, bergamot, růžový pepř, fialka, jasmín, frézie, ambra, tonka, pižmo, santal

Žádné komentáře:

Okomentovat