Prohledat tento blog

sobota 5. února 2011

Heaven (Chopard)

Po delší době tu máme opět pánskou vůni. Takže jsem zvědavá, copak nám modrá vůně předvede. Nemohu se zbavit dojmu jisté podobnosti s... vodou po holení z drogérie.

Levandule, krásně provedená levandule, jemně dokreslovaná dřevitými tóny... jistě, citrón a bergamot nemohou chybět. Pak se ovšem vůně dostává do takové fáze... jako sprchový gel, jakýkoliv pánský. No, takhle si tedy ráj nepředstavuji, možná Modrou lagunu... trochu kýčovitě svěží, cachtání v moři... a nebo sprcha s vůní "Marine".
Závěr je na cedru a pižmě.

Kdyby v začátku nebyla ta hezká levandule, asi bych tu vůni zcela odepsala. Takhle hodnotím pozitivně aspoň tu levanduli ale jinak "nuda, nuda, šeď, šeď".




SLOŽENÍ
Hlava: citron, levandule, růžové dřevo, bergamot
Srdce: brambořík, jasmín
Tělo: cedr, pižmo, ambra, tonka

NÁVRHÁŘ
Michel Almairac (např. Eau de Rubylips, Zen, Body, Rush a Rush 2, Gucci pour Homme, Cabaret, Lumière, Casmir, Burberry Women, Ivoire 2012, Chloe, Joop! Jette By Night)

10 komentářů:

  1. Nevíte prosím někdo kde se dá sehnat?
    Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak by jsem se rad dozvedel kde se da koupit?zaslete e mail na snek1976@sezanm.cz.Diky

    OdpovědětVymazat
  3. Také ho sháním, ale bohužel bezúspěchu. Pokud někdo víte, kde ho sehnat dejte mi prosím vědět. Děkuji Al-Rofai Alice
    alrofai@seznam.vz

    OdpovědětVymazat
  4. dají se sehnat poslední skladové zásoby z Německa ale cena je opravdu "nebeská" 100 ml - cca 270 euro

    OdpovědětVymazat
  5. 200 euro na ebay za 100 ml. Objednaval som si ju pred minulym vikendom, dnes dorazila. Najlepsia vona aku som kedy mal (mam ju opat po 15ich rokoch). A ta recenzia "nuda, nuda, sed, sed" ma nulovu vypovedaciu hodnotu. Lutujem jej partnera, ak mu vybera vone ona...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co člověk, to jiný nos. Partner (manžel) si zvládne vůně vybrat sám. Mezi jeho oblíbené patří spíše mužnější vůně (např. Gucci Pour Home - hnědá kostka). Na vodičky ho nikdy moc neužilo, naštěstí pro mě.

      Vymazat
    2. Naprosto souhlasím, nevíte prosím někdo poradit obdobu, kde je takhle pěkná levandule?
      Moc děkuji. Al.

      Vymazat
    3. Dobrý den Aleno,
      těžko říct. Nic mě vlastně nenapadá, zvláště u pánských vůní. Jedině nějaká unisex jednodruhovka jako např. Demeter Fragrance Library, Yardley nebo Caldey Island.

      Vymazat
    4. Dobrý den,
      děkuji Zuzano za tipy. Potřebuji to ale pro chlapíka, takže spíše aspoń malinko mužnější. Ale vyzkouším! Napadla mne totiž zatím jen ta levandulová toaletka z LOccitane. Mimochodem, u nich je pěkná vůně v pánské řadě Cade s jalovcem ale není sólo parfém..
      A orientální styl nesnáší......tuhle měl prostě rád! Stejně jako Faconnable a nyní jako náhraduTerre Hermés... i když ta na mne také působí unisexově....ale mám ji raději než Heaven :) .
      Díky za případné další tipy..
      Al.

      Vymazat
    5. Aleno, ještě jsem přemýšlela nad vůněmi... No, Caron dělal jednu vůni s levandulí Pour Un Homme de Caron, poměrně povedená. Vůně s jalovcem? Pokud je povedená, tak musí být pěkná, škoda, že se jalovec do vůní moc nepřidává/není cítit.

      Vymazat