Prohledat tento blog

pondělí 27. prosince 2010

Samsara (Guerlain)


Zkoušená verze: EDP

Citrusové tóny? No, jestli už citrus, tak spíš Fernet Citrus v tom nejlepším slova smyslu... Kdykoliv vidím bergamot nebo citrusy v hlavě, říkám si "A jéje..." protože to je poněkud stereotypní začátek vůně, ale... ony nejsou citrusy jako citrus. Tady jsou zvláštní, tak sladce hořké, až alkoholové, prostě... zajímavé.
Srdce vůně, to se mi líbí opravdu moc... jasmín a ylang-ylang se vzájemně snoubí a prolínají a snad mohou za to, že Samsaru vnímám především jako bílokvětinovou vůni. Jasmín je poměrně výrazný, ale není to jasmín á la socialistický WC blok.
I když mi to vlastně nikdy nepřišlo, kosatec je také poměrně výraznou složkou a tak plesám, že mám bílé květy a kosatec pohromadě v jedné vůni. Když se hodně snažím, cítím i maličko mýdlo, ale jen maličko...
Santalové dřevo se spíš tak vznáší celou tou vůní... je tam cítit, ale spíš tak prodchne vůni než že by bodově trčelo. Jemné tóny vanilky a tonky jsou příjemné a jsem velmi ráda, že tam není ambra, protože ta by ten konec zkazila.
Vůně je to poměrně výrazná, ale pořád bych ji neoznačila za těžkou. Velmi ženská, klasická a smyslná. Rok narození? Revoluční 1989.




SLOŽENÍ
Hlava: citrusové tóny
Srdce: jasmín, ylang-ylang
Tělo: santalové dřevo, tonka, vanilka, kosatec

NÁVRHÁŘ
Jean-Paul Guerlain (např. Aroma Allegoria Apaisant, Aqua Allegoria Anisia Bella, AA Figue - Iris, AA Herba Fresca, AA Mentafollia, AA Pamplelune, Chamade, Champs Elysees, Chant d'Aromes, Jardins de Bagatelle, Mahora, Nahema, Plus Que Jamais, Terracotta Voile d'Ete, Vetiver, Vetiver Pour Elle)

Žádné komentáře:

Okomentovat