Prohledat tento blog

pondělí 14. února 2011

Mahora (Guerlain)

Dnes mám na programu další kousky z rodiny Guerlain. Nejprve tedy Mahoru, špatně sehnatelnou vůni, která je podle mě v jednom z nejpovedenějších flakónů vůbec.
Po spěšném pohledu na složení se trochu obávám, že to bude sladce bílá vůně a tedy pro mě dusící, ale uvidíme...

Jemné mandle... nevím jak voní květy, ale cítím spíše mléko než plody. Je to příjemné... skutečně, sladké mandlové mléko doplněné... Ylang-ylang. No to je pecka... bílé květy vykukují, dále především tuberóza. Vanilka... sladká, omamná, svůdná... trochu santalu.
Myslím, že tohle je vůně na svádění na úrovni. Kleopatra by tak mohla vonět... koupat se v mandlovém mléku... kolem kvetou bílé květy, hřeje slunce... vanilka. Krásná, zlatá, svůdná, protahující se kočka.

Asi bych si ji nedovedla představit na denní nošení, musela by se aplikovat velmi opatrně, ale jinak je to zcela propracovaná a nevšední sladší vůně.




SLOŽENÍ
Hlava: pomeranč, květy mandlovníku
Srdce: ylang-ylang, neroli, tuberóza, jasmín
Tělo: santal, vetiver, vanilka

NÁVRHÁŘ
Jean-Paul Guerlain (např. Aroma Allegoria Apaisant, Aqua Allegoria Anisia Bella, AA Figue - Iris, AA Herba Fresca, AA Mentafollia, AA Pamplelune, Chamade, Champs Elysees, Chant d'Aromes, Jardins de Bagatelle, Samsara, Nahema, Plus Que Jamais, Terracotta Voile d'Ete, Vetiver, Vetiver Pour Elle)

Žádné komentáře:

Okomentovat