Prohledat tento blog

středa 29. prosince 2010

Aroma Allegoria Apaisant (Guerlain)


Guerlain je moje oblíbená značka, tedy spíš by se dalo říci, že se mi hodně vůní z této značky líbí. Dnes budu zkoušet dvě a sama nevím, kterou mám radši.

Aroma Allegoria Apaisant, přestože vznikla poměrně nedávno (2002) je už velmi těžko k sehnání. Jaká škoda, protože zajímavých bylinných vůní je skutečně pomálu.

Začátek je tak krásně... snoubí se v něm slaběji frézie ve velmi autentické podobě s hořkým pelyňkem, který není ani tak hořký, spíš jako když si přičichnete k sáčku čaje.
Krémově pak vůně pokračuje dál... máme tu medový heřmánek a lípu, jako když spolu obojí kvete ve slunci... a ta krémovitost, to je mimóza a ylang-ylang. Bílé květy však jen dokreslují a lehce nadzdvihají... lípa a heřmánek hrají prim.
Závěrečné pikantní pudrové tóny s vanilkou, která je tu také spíše na dokreslení... vůně se rozloží do jemných pudrových tónů s bylinnými akcenty. Tak zajímavě komponovanou vůni aby člověk skutečně pohledal. Dokonalá pro milovníky bylinek a pudrových vůní.




SLOŽENÍ
Hlava: frézie, pelyněk pravý
Srdce: lípa, heřmánek, mimóza, ylang-ylang
Tělo: vanilka, pudrový tón

NÁVRHÁŘ
Jean-Paul Guerlain (např. Aqua Allegoria Anisia Bella, AA Figue - Iris, AA Herba Fresca, AA Mentafollia, AA Pamplelune, Chamade, Champs Elysees, Chant d'Aromes, Jardins de Bagatelle, Mahora, Nahema, Plus Que Jamais, Samsara, Terracotta Voile d'Ete, Vetiver, Vetiver Pour Elle)

Žádné komentáře:

Okomentovat